Пральна машина LG вибиває пробки. В чому причина?

Пральна машина LG вибиває пробки. В чому причина?

Робота пральної машини тісно пов'язана з електрикою та електропроводкою всередині квартири чи будинку. Посилюється цей зв'язок тим, що при піковому навантаженні пральна машина може споживати більше 2 кВт на годину, що для старої проводки може виявитися критичною нормою. Але не варто наївно вважати, що, змінивши проводку в квартирі, ми на 100% позбавимося можливих проблем у процесі експлуатації пристроїв з високим споживанням електроенергії.

Відомі випадки, незалежно від того, яка проводка в квартирі нова мідна або стара алюмінієва, коли при включенні пральної машини, в один момент вибиває пробки, спрацьовує автомат. Залежно від схеми проводки в квартирі, може згаснути світло у всіх кімнатах або лише в тій, де розташована пральна машина.

Не рідко подібні проблеми виникають із пральними машинами LG, давайте з'ясуємо джерела такої неприємності, з чим вони пов'язані.

Несправність проводки, неправильно підібраний автомат захисту

Зазвичай поломки, пов'язані з вибиванням пробок або автомата, відбуваються у пральних машинах LG, які перебувають у тривалій експлуатації. Причин може бути багато, їх ми розглянемо далі. Але трапляється, що вибиває пробки і після включення абсолютно нової пральної машини, щойно привезеної з магазину.

У цьому випадку необхідно перевірити два елементи - проводку та автомат захисту, якщо такий встановлений. Найбільше навантаження на проводку пральна машина LG створює при нагріванні води, коли вмикається нагрівальний елемент, вона може досягати більше 2 кВт. Таким чином, якщо на певному етапі прання відбувається відключення пральної машини, світло в квартирі гасне, вибиває пробки або автомат, не варто панікувати передчасно.

Для перевірки проводки слід відновити подачу електрики і підключити інший енергоємний прилад до тієї ж розетки, наприклад, праска, фен або чайник. Якщо пробки вибиває повторно, то проблема не в пральній машині, а в проводці. Щоб виправити ситуацію, необхідно звернутися до досвідченого електрика.

Іншою причиною може виявитися автомат захисту, який має недостатню ємність. В цьому випадку необхідно замінити його на правильне, це вирішить джерело неприємностей, вибивати пакетник більше не буде.

перевірка напруги в мережі

Включено багато електроприладів одночасно

Наступною причиною, через яку пробки після включення пральної машини можуть вибивати та залишати квартиру без електрики, може стати перевантаження електромережі, викликане одночасним підключенням великої кількості електроприладів.

Припустімо, що може бути включено одночасно з пральною машиною і яке навантаження на мережу може відбуватися:

  • Пральна машина - створює навантаження близько 2 кВт;
  • Водонагрівач – включається періодично підтримка температури води в баку, навантаження близько 1,5 кВт;
  • Електрочайник - поки машинка пере, може з'явитися бажання приготувати чай, навантаження 2-2,5 кВт;
  • Електрична духовка – у цей час у духовці може запікатися м'ясний рулет чи пиріг, навантаження 2,5-3 кВт;
  • Спліт-система – включається для підтримки заданої температури у приміщенні, навантаження близько 1 кВт.

Сподіваюся нічого не забув, але вже зараз за одночасної роботи всього кількох електричних приладів, одноразове навантаження на мережу становить 9-10 кВт. Цього цілком достатньо, щоб пробки вибило чи спрацював автомат.

У цьому випадку необхідно чергувати підключення особливо енергоємних приладів або звернутися до електрика для заміни електропроводки на нову з більш грамотною схемою розподілу проводів.

Руйнування корпусу ТЕНу в пральній машині LG

Вода та електрика – два несумісні елементи, які працюю разом у пральній машині. Одним із вузлів будь-якої пральної машини, що взаємодіє і з водою, і з електрикою є ТЕН. Саме він доводить температуру води всередині бака до тієї норми, що передбачена програмою прання.

У процесі експлуатації пральної машини LG, її нагрівальний елемент взаємодіє не тільки з водою та електрикою, але й піддається впливу сторонніх предметів, прального порошку та миючих засобів, накипу від «жорсткої» води. Все це створює несприятливе середовище, яке через деякий час сприяє руйнуванню трубчастого корпусу Тена.

Несправний ТЕН пральної машини

Усередині корпусу ТЕНу знаходиться нагрівальна спіраль, яка не повинна взаємодіяти з водою. Якщо вона потрапляє на неї, найімовірнішим результатом буде коротке замикання. Вмикати пральну машину з несправним ТЕНом категорично не можна, це може призвести до псування проводки та інших побутових приладів.

Виправити ситуацію зможе заміна ТЕНу в пральній машині LG на новий. Виробляти такий ремонт прання можна самостійно, він не передбачає великих складнощів або за допомогою майстра.

Поломка кнопки включення

Чи замислювалися ви колись над тим, яка кнопка на панелі керування пральної машини використовується частіше за інших. Відповідь на це питання дуже проста - це кнопка вмикання/вимикання. Зважаючи на те, що така кнопка використовується частіше за інших, знос її контактів також відбувається швидше.

Що саме може виявитися несправним у кнопці вмикання/вимикання пральної машини LG?

  • «Зношені» контакти кнопки – буде потрібно їх перепаювання, можливо, заміна контактів на нові;
  • Окислення контактів - робота пральної машини невід'ємно пов'язана з вологою, тому після певного часу її експлуатації та контакту з вологою, контакти кнопки включення здатні окислюватися.

Результатом поломки кнопки включення може бути кілька варіантів. Найбільш поширеним підсумком стає відмова пральної машини включатися доти, доки не буде усунуто причину поломки.

Найбільш неприємним результатом поломки кнопки включення стає коротке замикання, спровоковане окисленням або псуванням контактів. Для усунення поломки потрібно зняти панель керування пральної машини LG та візуально оглянути контакти кнопки увімкнення/вимкнення. Іноді їх досить зачистити, але найімовірнішим рішенням виявляється заміна проводів на нові. Особливо якщо на них видно пошкодження.

Пошкодження кабелю живлення або вилки

Якщо після увімкнення пральної машини LG пробки у квартирі чи будинку вибиває пробки, слід перевірити кабель живлення та вилку на наявність механічних пошкоджень чи заломів. Будь-яка несправність кабелю може призвести до нестабільності роботи пральної машини.

Пошкодитися кабель може різними способами. Передавити його може пральна машина своєю вагою. При високих обертах віджиму машинка може вібрувати, трохи переміщатися по підлозі, якщо він слизький і, тим самим, затиснути кабель в незручному положенні.

До псування кабелю живлення або вилки можуть призвести стрибки напруги, які в нашому регіоні зовсім не є рідкістю. Наслідки стрибків напруги видно неозброєним оком, на кабелі можуть утворитися пригорілості. Темні області можуть з'явитися на вилці.

Пошкоджений кабель категорично не можна використовувати, адже наслідки можуть виявитися різними і неприємними. При включенні пральної машини LG пошкодженим кабелем, може вибивати пробки або спрацьовувати автомат, пральна машина може не вмикатися зовсім, може пошкодитися плата керування, інше.

Рішенням ремонту стає один варіант – заміна кабелю живлення разом із вилкою.

Поломка прямого двигуна в пральній машині LG

Сучасні пральні машини LG обладнані прямим інверторним безременевим двигуном. Це додає масу переваг у конструкцію пральної машини та у процес її експлуатації. Прямий двигун, виготовлений інженерами компанії LG, відрізняється високою працездатністю та продуктивністю. Але це аж ніяк не означає, що він повністю невразливий до поломок, особливо до тих, що викликані впливом зовнішніх факторів.

несправний мотор пральної машини

Давайте з'ясуємо причини, через які у двигуні пральної машини LG можуть виникнути несправності:

  • Потрапляння води в двигун – через знос або несправність деяких вузлів пральної машини, вона може втратити свою герметичність, вода проникає за межі бака та зливальної системи. Вода, яка потрапляє в двигун, сприяє його швидкому виходу з ладу;
  • Зношування двигуна - незважаючи на здатність довговічної роботи, прямий двигун пральної машини LG, все ж, має свій термін служби і одного разу він може закінчитися. Коли ресурс двигуна виробляється, його необхідно замінити на новий або придбати нову пральну машину.

У сучасних пральних машинах LG передбачено 10-річну гарантію на прямий інверторний двигун. Однак жоден із двох описаних нами випадків не підходить під її умови. Вплив зовнішнього фактора – води, що сприяє псуванню двигуна, провокує коротке замикання, пробки можуть вибити.

Природне зношування двигуна відбувається не так швидко і передбачає тривалу експлуатацію, можливо посилену, використання в комерційних цілях.

Вийшла з ладу плата управління

За прикладом того, як може статися поломка кнопки ввімкнення/вимкнення, вийти з ладу може плата керування пральною машиною цілком. Це неприємна поломка, яка може призвести до дорогого ремонту. Особливо, якщо буде потрібна повна заміна плати.

Плата стає причиною того, що під час роботи пральної машини пробки вибиває або спрацьовує автомат у тих випадках, коли окислюються її контакти. Відбувається це через тривалу експлуатацію пральної машини у вологому середовищі, наприклад, у ванній кімнаті.

Якщо пральна машина LG під час роботи провокує вибивання пробок, а причиною виявляється несправність плати, слід звернутися до досвідченого фахівця, який чітко визначить методи ремонту. Може знадобитися заміна пошкоджених проводів, зачистка контактів, заміна зіпсованих елементів плати управління або повна заміна.

Пам'ятайте! Якщо машинка під час своєї роботи вибиває пробки, користуватися такою пральною машиною не можна!

ремонт плати пральної машини

Підведемо підсумок

Причиною тому, що пральна машина вибиває пробки в квартирі або спрацьовує автомат, можуть бути різні варіанти. Першоджерело проблеми може бути, як у поломці пральної машини, так і в зовнішніх факторах.

Але, у будь-якому випадку, діяти слід негайно. Необхідно якнайшвидше визначити першоджерело несправності та усунути його, адже затримка ремонту призведе до ще більших неприємностей та нових поломок.

Ось які причини можуть вплинути на те, що пральна машина LG вибиває пробки:

  • Несправність проведення всередині квартири;
  • Неправильно підібраний автомат захисту;
  • Одночасне включення кількох електроприладів у мережу;
  • Несправність ТЕНу пральної машини;
  • Поломка кнопки включення;
  • Пошкодження кабелю живлення або вилки;
  • Поломка двигуна, його природне зношування;
  • Вийшла з ладу плата управління.

Ремонтні роботи, пов'язані з електрикою та проводкою будь-якого характеру та складності, рекомендується довірити лише досвідченому фахівцю.

0,0978 s
cache
51